Voorbije activiteiten

Voorjaar 2019 Kinderjury. 

Dankzij Sofie Vandamme van de Letterie konden we aan zee een heuse kinderjury organiseren over mijn manuscript dat toen nog de B.O.O.Z. heette.  De jonge proeflezers namen hun taak heel ernstig en ik kon met een rugzak vol tips terug naar huis. De kinderjury afsluiten deden we uiteraard met lekkere pannenkoeken. 

Kinderjury pannenkoeken 2019
Kinderjury De Letterie

20 november 2021 Boekvoorstelling

Op 20 november vierden we het boek met een leuke boekvoorstelling.
Samen met Jelle en onze jonge interviewers, Daan en Yann, vertelde ik het verhaal achter de ORION Express aan zo’n honderdtal bezoekers.
Een hapje en een drankje konden natuurlijk ook niet ontbreken en voor de kinderen was er een chocoladebol van de zevenvrouw.
De boeken vlogen vlotjes de deur uit en Jelle en ik signeerden met plezier.
Dankzij het enthousiasme van zoveel mensen, werd het echt een deugddoende dag!

Boekvoorstelling van de ORION EXPRESSS.

9 maart 2022 workshop in bibliotheek van Kruisem

Mijn eerste workshop in de bibliotheek van Kruisem op 9 maart was een succes. Ik was best wel zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig. Een kleine, maar fijne groep kinderen luisterden geboeid naar het verhaal achter de ORION Express en knutselden ijverig leuke sleutelhangers. De perfecte vuurdoop!

Op 12 mei bracht ik een bezoek aan de klas van Juf Elke, tevens ook de klas van bednetster Lotte.

Het was heel leuk om te zien hoe Bednet in het echt in zijn werk gaat. Een deel van de opbrengst van het boek gaat immers naar Bednet vzw. Ook de andere leerlingen waren heel enthousiast en zaten boordevol fantasie. Heel fijn om zo een workshop te geven!

Op 2 juni bracht ik een bezoek aan de klas van mijn metekind voor een boekvoorstelling.

Wat is het bijzonder om je eigen boek te mogen voorstellen in de klas van je metekind! Nog net op de valreep, voor hij naar het middelbaar gaat. Bedankt ook aan juf Brigitte en de andere leerlingen om mij zo hartelijk te ontvangen.

Dinsdag 5 september 2023 kreeg ik onverwachts een mail met de vraag of ik mijn verhaal wou komen vertellen op Samana TV.  

Mijn eerste reactie was: “Ja, natuurlijk!” Maar dan begon het pas. De opnames waren immers al op vrijdag  om 10u in Tervuren. Hoe zou ik daar ooit geraken? En daar bovenop kwamen nog de twijfels aan mezelf: “Zou ik dat wel kunnen? En wat als ik tijdens de opnames een black out kreeg?” Toen kreeg ik de productieleider Koen aan de lijn en hij hielp mij meteen met de praktische kant. Stijn, de cameraman kon mij oppikken in het station van Leuven. Ook de twijfels aan mezelf wonnen het niet van mijn nieuwsgierigheid en mijn verlangen om mijn verhaal te vertellen en mijn boek te promoten. Daarbovenop weet ik dat als ik echt iets van uit mijn hart vertel, het meestal goed komt. Ik kreeg bovendien ook het gezelschap van een fantastische vriendin, wat de zenuwen nog meer deed zakken. Toch bleef het spannend toen ik vrijdag, vroeg in de morgen, met de trein naar Leuven vertrok. Op de set werden we gelukkig heel hartelijk onthaald. Het mag gezegd zijn: Het Samana TV team is een heel warm team. Na de make-up mocht ik naar de set die best indrukwekkend was. Ongelofelijk wat er bij zo een opnames allemaal komt kijken. Na het opnemen van de trailer was het voor mij nog even wachten. Mathias Vergels en Tamara Devos waren eerst aan het woord en dan was het aan mij. Een uitstekende gastvrouw Karolien Beckers stelde mij meteen gerust en ook de opname ging vrij vlot. Wat het uiteindelijk op TV zal worden, daar is het nog even op wachten. De uitzending is op zondag 1 oktober 2023 om 14u. op het kanaal van Eclips Tv. Later is de opname ook digitaal te bekijken.